

גם אם ממש נרצה, לא נוכל להקיף את הסיפור ההיסטורי של העיר העתיקה. מה שכן נוכל להגיד זה שהרובע היהודי עובר בשנים האחרונות שיקום ושדרוג של כמה מהמבנים האייקונים והמרכזיים בירושלים, ובראשם בית הכנסת ‘החורבה’. בשנים האחרונות העיר העתיקה בירושלים מארחת כמה מהפסטיבלים הגדולים והמוכרים בארץ; ביניהם ‘פסטיבל האור’, ‘פסטיבל האבירים’, ‘צלילים בעיר העתיקה’ ועוד. כל אלו מעידים על ההתעוררות התרבותית יוצאת הדופן של ירושלים בשנים האחרונות.
לעיר העתיקה ישנה עצמאות כמעט מוחלטת של שירותים, שכן היא תפקדה כעיר בפני עצמה (היא ירושלים) לפני היציאה מהחומות: בשכונה מספר מכולות, מעדניות, חנויות, מסעדות ועוד. מעל הכל קיים שם שוק שוקק חיים של כל מה שרק תבקשו לעצמכם. מי שירצה להשתחרר קצת מהאווירה ההיסטורית יוכל לעשות הליכה קצרצרה לקניון ממילא.
בעיר העתיקה ישנם אין ספור מוסדות תרבות ומוקדים תרבותיים והיסטוריים בהם – מגדל דוד ועיר דוד, רחבת הכותל המערבי, הרובעים המוסלמי והארמני, טיילת החומות ועוד רבים וטובים.
ברחבי הסמטאות הציוריות של העיר העתיקה ישנם אין ספור מסעדות מגוונות; גם לאלו שיכולים להרשות לעצמם להתפרע, וגם לאלו שחומוס טוב יספיק להם לכל היום. מי שקולינריה היא הסיפור שלו יוכל לבדוק גם את ‘כרטיס הטעימות של העתיקה’.
בעיר העתיקה יש עשרות קהילות אשר רובן מתבססות על השתייכות דתית.
העיר העתיקה מתאפיינת בצפיפות רבה וסמטאות צרות, מי שירצה לראות קצת ירוק בעיניים יוכל לטפס על החומות או לעשות הליכה קצרה לבריכת הסולטן וגיא בן הינום.