

מוסררה היא שכונה בעלת סיפור היסטורי מרתק, אבל אין ספק שבמאה-20 היא התפרסמה בעיקר עם הקמתה של תנועת ‘הפנתרים השחורים’, שצמחה על רקע תחושות הקיפוח והאפליה של יוצאי עדות המזרח. מוסררה מהווה כיום עדות חיה להיסטוריה המגוונת של השכונה ושל ירושלים ב-130 השנים האחרונות: לכל שלב ארכיטקטוני היסטורי ניתן למצוא בשכונה דוגמה. במהלך השנים הפכה השכונה למוקד אומנותי ותרבותי שוקק חיים, מבית הספר לאומנות ‘מוסררה’ ועד למוזיאון ‘קו התפר’ נוצר מרחב ליצירה ירושלמית מגוונת ופורצת דרך.
מוסררה סמוכה למרכז העיר ולכן נהנית ממגוון רחב: ממכולות בשכונה, דרך חנויות במרכז העיר ועד הבוטיקים שבקניון ממילא. לאלו שיחפשו חווית קנייה קצת שונה יוכלו לעשות הליכה קצרצרה לעיר העתיקה. יתרון נוסף בשכונה הוא הקרבה לכיכר ספרא – אז כשמתבאסים לשלם ארנונה, לפחות אפשר להגיע לשם במהירות.
השכונה משופעת במבני תרבות ומבנים אייקונים: מוזיאון ‘על התפר’, סדנת ההדפס, מוזיאון ‘אסירי המחתרות’, המבנים יוצאי הדופן של בתי החולים הצרפתי והאיטלקי, מנזר נוטרדאם, מכללת הדסה , בית הספר לקולנוע ‘מעלה’, כיכר ספרא וכמובן במרחק הליכה – כמה מהמוקדים המוכרים של העיר העתיקה.
השכונה במרחק הליכה קצרצר ממרכז העיר – אשר מהווה את מרכז הבילוי והפנאי המרכזי של ירושלים עם עשרות בארים, בתי קפה ועוד.
במוסררה ממוקם מרכז הצעירים של ירושלים, ‘צעירים במרכז’, המפעיל מגוון רחב מאוד של פרויקטים, שירותים ופעילויות לצעירי העיר: מנושאי תעסוקה ועד אירועי תרבות יוצאי דופן. כמו כן, במוסררה צמחה אחת הקהילות [לימים – עמותה] המשמעותיות והייחודיות בעיר – מוסללה, שאיגדה אמנים, יוצרים, ופעילים חברתיים שמידי שנה משפיעים על העיר בפרוייקטים אומנותיים-חברתיים ייחודיים.
בשל מיקומה המרכזי, למוססרה אין כמעט בכלל שטחים ירוקים, אך מי שירצה לתפוס קצת שמש יוכל ללכת הליכה קצרה לגן העצמאות.